Wat veel mensen niet weten is dat het merk Princess een oer-Hollands merk is. Het merk zag in 1994 het daglicht en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste aanbieder van klein huishoudelijke chromen apparatuur ter wereld. Zo zie je maar weer dat iets wat klein begon kan uitgroeien tot iets van wereldformaat. Het allerbelangrijkste om aan de top te komen en te blijven is dat je kwalitatief goede producten op de markt brengt. Het moge duidelijk zijn dat dit aan Princess wel is toevertrouwd.


Review Princess Aerofryer XL

Airfryer PrincessVoor onze review van de Princess Aerofryer XL hebben we besloten om te gaan voor het bakken van frietjes. Gelukkig zijn we handig genoeg en hadden we de gebruiksaanwijzing niet nodig. Met recht gelukkig, want dit is nu niet bepaald de meest overzichtelijke en gebruiksvriendelijke handleiding. Maar goed, het apparaat op zich spreekt voor zich, dus temperatuur en baktijd was zo ingesteld. Duurt eventjes voordat de pan goed op temperatuur is, dus even snel een frietje bakken komt hiermee wel in een ander daglicht te staan. De hoeveelheid friet die we hebben gebakken was niet de maximale hoeveelheid die volgens de fabrikant mogelijk was. Eerdere ervaringen hebben ons geleerd dat je er beter wat minder in kan doen omdat dit de baktijd en de kwaliteit van de gebakken frietjes ten goede komt. De baktijd is wat aan de lange kant, maar de kwaliteit daarentegen is erg goed te noemen. Mooi goudgeel gebakken frietjes met een knapperige bite waren het resultaat en deze waren ook beduidend minder vet. Kortom, de Princess Aerofryer XL is een prima airfryer te noemen. Maar wel eentje waarbij je geen haast moet hebben.


Jouw hulp in de keuken

princess-aerofryer-receptenPrincess heeft naast veel huishoudelijke apparatuur ook een eigen lijn van keukenapparatuur ontwikkeld. Stuk voor stuk mooie en betrouwbare producten die zeker van meerwaarde zijn in de keuken. Eén van deze producten is de Princess Airfryer. Princess is namelijk ook een fabrikant die met zijn tijd meegaat en de trends op maatschappelijk en gezondheidsgebied nauwlettend volgt. Wat betreft gezondheid is de overduidelijke trend dat het allemaal wel met minder vet toe mag. De Princess Airfryer voorziet in deze trend en daarmee in de behoefte aan gezondere alternatieven. De Princess Airfryer is dan ook een typisch voorbeeld van een gezonder alternatief en wel voor de traditionele frituurpan.


Voordelen van de Princess Airfryer

De Princess Aerofryer is groot in zijn eenvoud. Het uiterlijk van deze keukenhulp is zonder meer strak en eigentijds te noemen. Er is veel aandacht besteed aan het bedienings -en gebruiksgemak. Dit vindt je terug in een logisch plaatsing van de verschillende knoppen. Overzichtelijk gecentreerd aan de voorzijde van de pan, waar je uiteraard ook de digitaal in te stellen temperatuurregelaar en timer vindt. Met de Princess Aerofryer heb je nauwelijks last van de frituurlucht die zo kenmerkend is voor de klassieke frituurpan. Doordat een groot aantal verschillende onderdelen van de Princess Aifryer geschikt zijn voor reiniging in de vaatwasser is het ook nog eens een heel gebruiksvriendelijk apparaat als het op onderhoud aankomt.


Friet, snacks en meer!

Princess aerofryerDe Princess Airfryer kan natuurlijk veel meer dan alleen friet en snacks bakken. Ook vlees gerechten kun je in deze pan prima bereiden en hetzelfde geldt voor het bakken of grillen van een lekker visje. Ook voor de bakliefhebbers is de Princess Airfryer een waar geschenk te noemen. Taarten, koekjes en cake…..je bakt het allemaal met behulp van deze keukenvriend. Vandaag de dag zijn er veel recepten te vinden voor dit soort pannen. Juist omdat deze pannen gebruikmaken van hete lucht kunnen zij zoveel meer dan een friteuse. En het is ook nog eens stukken gezonder! Friet uit een Aerofryer bevat bijvoorbeeld maar liefst 80% minder vet dan patat die gebakken is in frituur vet of frituurolie.

Als beste getest

Aerofryer groenteWe hebben het al even over de kwaliteit van de Princess producten gehad. Uiteraard moet de Princess Airfryer een kwalitatief goed product zijn. Maar het moet ook kwalitatief goede resultaten met betrekking tot het bereidde voedsel leveren. In maart 2016 is de Princess Aerofryer XL 182020 door een testpanel van Tros Radar uitgeroepen tot beste hete luchtfriteuse van Nederland. Dit is een kritisch panel en als je hierin als beste wordt getest, dan heb je het ook echt goed gedaan. De test betrof alleen het bakken van friet, maar als dit al goed zit, dan weet je dat het met het bereiden van ander eten ook dik in orde zal zijn.

Voor iedereen een Princess

Er is voor iedereen een Princess en dus is er ook voor iedereen een Princes Airfryer. Princess biedt een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en begeeft zich qua prijs in het middensegment. Naast de standaard airfryer heeft Princess ook een grotere variant in de schappen gezet. Deze XL hetelucht friteuse kan tot maar liefst 5 porties in één keer aan. Ideaal als je met een gezin bent of regelmatig gasten over de vloer hebt die blijven eten.