Een portie friet of snacks bakken voor twee personen wil nog wel met de gewone standaard Airfryer. Maar als je met meerdere mensen bent, bijvoorbeeld een gezin, dan is een groter formaat pan wel aan te raden. Gelukkig hebben de meeste fabrikanten dit tijdig begrepen, vandaar dat er ook een Airfryer XL op de markt is gebracht. Hierin kun je een behoorlijke hoeveelheid friet en snacks in één keer bakken. Dit komt de gezelligheid aan tafel natuurlijk wel ten goede. Want zeg nu zelf…het is niet heel gezellig als je om-en-om moet eten en het lang wachten is op een portie.

€279,-
Philips HD 9650/90 XXL
Vandaag besteld, morgen in huis
Digitale display
Nederlands topfabrikaat
€289,--
Philips HD 9651/HD XXL
Met handig grillrooster
Twin Turbostar-technologie
Te gebruiken icm de Airfryerapp
€299,-
Philips HD 9652/90 XXL
3,5 liter inhoud
Vermogen: 2200 Watt
Met handige panverdeler

Hoe werkt de Airfryer XL?

Airfryer XLDe werking van de Airfryer XL is precies hetzelfde als die van zijn kleine broertje. Ook de Airfryer XL maakt gebruik van de hete luchttechniek. Alleen dan, zoals gezegd, in een groter formaat pan. Uiteraard kun je ook in de Airfryer XL meer bereiden dan alleen friet. Hiermee is deze groot formaat air fryer een uitkomst als je bijvoorbeeld cupcakes of taart wil bakken voor een groter gezelschap.

Een beetje Airfryer XL is geschikt voor het bereiden van eten voor vier tot vijf personen. Ondanks het grotere formaat blijft deze “jet fryer” een handzaam apparaat. Hierdoor is er altijd wel een plekje voor te vinden in de keuken en is uitwijken naar garage of schuur zeker niet nodig. Mocht je van plan zijn om deze keukenhulp vanwege de luchtjes juist hier te gaan gebruiken, dan willen we hier graag benadrukken dat dit absoluut niet nodig is. Ook in de Airfryer XL gebruik je geen olie. Je zit dus niet opgescheept met die nare lucht van frituren en hierdoor kun je deze pan prima indoor gebruiken.

€82,95
Inventum GF400HL
Geschikt voor grote porties
Vandaag besteld, morgen in huis
Eenvoudig te reinigen
€89,-
Princess Aerofryer XL
Beste koop Radar Testpanel
Strak design
Snelle levering
€99,95
Nova Digitale Aerofryer XL
Hot Air Technology
Digitale temperatuurinstelling
Vaatwasserbestendige onderdelen

Wat zijn de voordelen van de XL Air fryer?

XL AirfryerVrijwel alle grote merken en fabrikanten brengen een XL-versie van de air fryer op de markt. Hierdoor heb je altijd een ruime keuze en kun je de air fryer kiezen die bij jou en jouw budget past. Verder doet natuurlijk ook het uiterlijk er toe. Je wilt immers niet opgescheept zitten met een apparaat dat misschien wel functioneel, praktisch en verantwoord is, maar niet qua uiterlijk naar jouw smaak is. Of misschien niet passend bij het interieur van jouw keuken. Ook vanwege deze reden is het gewoon goed om te weten dat je keus hebt.

Voor elke Airfryer XL geldt dat gebruiksgemak en gebruikservaring voorop staat. Je vindt op deze hetelucht friteuses dan ook geen overbodige knoppen en tierlantijntjes. Het zijn stuk voor stuk apparaten die gericht zijn op praktisch gebruik en op praktisch bedieningsgemak. De temperatuur is dan ook makkelijk in te stellen en natuurlijk ontbreekt een eenvoudig in te stellen timer niet op de pannen. Het praktische gebruik gaat verder dan alleen maar het bereiden van voedsel. Het reinigen, wat bij een traditionele frituurpan vaak geen pretje is, is bij de Airfryer XL in een handomdraai gedaan. Dit komt omdat je de verschillende onderdelen gewoon in de vaatwasser mee kan laten draaien. Easy does it!