Een dubbele airfryer, da’s handig!

Ben je op zoek naar een snelle en gezonde manier om gerechten te bereiden? Dan is de Tomado TAF8001B dubbele airfryer een uitstekende keuze! Met een inhoud van 8 liter is deze airfryer perfect voor het bereiden van frites, snacks, vis, vlees en groenten, maar dan wel zonder toevoegen van olie of vet. Maar dat is niet alles – je kunt eten ook grillen, roosteren, braden, bakken en opwarmen met deze Tomado airfryer. De twee aparte manden hebben een inhoud van 4 liter per stuk, waardoor je gemakkelijk 800 gram frites per mand bakt. Of bak in de ene mand je frietjes en in de andere je snacks voor bij de frietjes. Handig, heb je alles in één keer op tafel staan.

Met de verlichte tiptoetsbediening stel je eenvoudig de timer, temperatuur en het juiste programma in. Dankzij de Dual-Dish functie kan je zelfs twee verschillende gerechten tegelijk maken en ze klaar hebben op hetzelfde moment. Wanneer je het apparaat utizet, kan je de airfryer meteen aan de buitenzijde aanraken zonder je handen te branden. De behuizing van de Tomado TAF8001B dubbele airfryer wordt namelijk niet heet.

De Tomado TAF8001B dubbele airfryer bied je onderstaande voordelen:

 • 8 liter inhoud, voldoende voor 1600 gram friet
 • Dubbel design met twee los te bedienen manden
 • 8 automatische programma’s
 • Instelbare timer tot 60 minuten
 • Dual-Dish functie voor gelijktijdige eindtijd
 • Vaatwasbestendige onderdelen
 • Koele behuizing
 • 1700 watt vermogen

Maar dat is nog niet alles! De airfryer heeft ook een strakke vormgeving met rvs details. En dankzij het gebruik van hete lucht in plaats van olie, vet of boter, geniet je ook nog eens van lekker en gezonder eten.

Bovendien heeft de Tomado TAF8001B dubbele airfryer ook 8 automatische menu’s om uit te kiezen, waaronder hetelucht, roosteren, braden, bakken, opwarmen, drogen, warmhouden en Franse frites.

Bestel de Tomado TAF8001B dubbele airfryer vandaag en geniet binnenkort van gezonde en lekkere maaltijden die je in een handomdraai hebt klaargemaakt!

Test Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003

Het is alweer enige tijd geleden dat we zelf een airfryer hebben getest. Hoogste tijd dus om aan de slag te gaan en een heteluchtfriteuse, de andere benaming voor deze keukenapparaten, aan een grondige test te onderwerpen. Na de Emerio Smart Fryer AF-116073 en de Princess Digitale Aerofyer XXL, is het nu de beurt aan de Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003. Blokker brengt sinds een aantal jaren artikelen onder eigen merk op de markt, waaronder verschillende keukenapparaten. Wij zijn heel benieuwd hoe het Blokker huismerk presteert. Het voorwerk dat we hebben gedaan stemt ons hoopvol, want de reviews die we over de Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003 gelezen hebben zijn voor het overgrote deel positief. Hoe waardevol deze reviews ook zijn, wij oordelen graag zelf. Dus, zoals gezegd, aan de slag!

Specificaties en looksHeteluchtfriteuse

De eerste indruk die we hebben van de Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003 is zonder meer goed. Het apparaat ziet er goed en degelijk uit. Het is een compacte airfryer, zwart met een zilverkleurig bedieningspaneel waar je twee bedieningsknoppen op aantreft. De pan heeft een uitneembaar rooster dat je makkelijk en snel in en uit de pan haalt. Het snoer is gelukkig lang genoeg, zodat je enige speelruimte hebt met betrekking tot de plek waar je hem neer wilt zetten.

Specificaties:
Vermogen: 1500W
Inhoud: 3,5 liter
Maximaal laadvermogen: 3,5 liter
Instelbare temperatuur: 80 – 200 graden Celsius
Instelbare timer met eindsignaal: 30 minuten
Antiaanbaklaag: ja

Eenvoudige bediening

Hoewel er keurig een handleiding bij deze heteluchtfriteuse wordt meegeleverd, is de bediening van dit apparaat heel eenvoudig. Het apparaat heeft twee bedieningsknoppen, waarvan de bovenste de timer is. Deze kun je instellen tot maximaal 30 minuten door de knop met de klok mee te draaien. Met de onderste knop stel je de temperatuur in, tot maximaal 200 graden. Je stelt tijd en temperBlokker airfryeratuur in en vult de pan (ook wel lade genoemd). Op het moment dat je de lade in het apparaat schuift, start de airfryer direct met verwarmen.

Wil je het apparaat eerst voorverwarmen? Plaats dan een lege pan in het apparaat en zet deze aan door de tijd en temperatuur in te stellen. Er gaan bij het aanzetten van het apparaat altijd een groen en oranje lampje branden. Wanneer de ingestelde temperatuur bereikt is, gaat het oranje lampje uit. De heteluchtfriteuse is nu op temperatuur en de lade klaar om gevuld te worden. Is de tijd verstreken? Dan hoor je een akoestisch signaal, dat klinkt als een belletje.

Tip: denk eraan dat als je ervoor kiest om het apparaat voor te verwarmen, je de tijd iets ruimer instelt. Wanneer je dit niet doet, is de bereidingstijd korter en loop je de kans dat je gerecht niet of onvoldoende gaar is.

De eerste test…..chocoladebroodjes en croissantsBL-18003

Het is weekend en buiten stralend mooi weer als we de Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003 testen. We hebben hierdoor alleen maar zin in ‘lekkere dingetjes’ en hoe kun je de dag dan beter starten dan met zelfgemaakte chocoladebroodjes en croissants? Een blikje Danerolles croissantdeeg en een plak Milka melkchocolade is alles dat je nodig hebt om in een handomdraai vrouw, kinderen of jezelf te verwennen met een heerlijk ontbijt op bed. Oh ja, en de Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003 natuurlijk! Want, eerlijk is eerlijk, die deed uitstekend zijn werk. Het was, gezien de bescheiden grootte van de lade, wel even passen en meten om de broodjes erin te krijgen, maar het resultaat was top. Wel raden we je aan om regelmatig even de lade open te schuiven en te checken hoe de broodjes erbij liggen. Vergeet namelijk niet dat er met veel kracht voortdurend een heteluchtstroom over het deeg wordt geblazen. Hierdoor kunnen de broodjes aan de buitenkant snel verbranden, terwijl de binnenkant nog niet gaar is.

Als je een nieuwe airfryer hebt gekocht, dan is het toch altijd een beetje zoeken met maximale hoeveelheid, bereidingstijd en temperatuur. Het is een kwestie van je heteluchtfriteuse leren kennen. Blijf de eerste keren dat je iets bereidt dan ook in de buurt, zodat je regelmatig even kunt checken hoe de vlag ervoor staat.

De tweede test…..genieten van Oreo-soezen

Missie geslaagd wat betreft test één, dus snel door naar test twee. Na het ontbijt is het natuurlijk tijd voor koffie. En koffie, daar hoort uiteraard iets lekkers bij. Ook hier zetten we de Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003 graag voor in. We hebben namelijk een superlekker recept dat je snel en gemakkelijk klaarmaakt in een airfryer, namelijk Oreo-soezen. Deze lekkernij is zowel geliefd bij kids als bij volwassenen en de echte Oreo-fan moet deze gewoon een keer maken. We zullen het recept binnenkort met je delen in een apart nieuwsbericht.

Onze Blokker keukenhulp stelde niet teleur, waardoor we, gezeten in het voorjaarszonnetje, hebben gesmuld van een zoete lekkernij bij de koffie. De soezen kwamen mooi van kleur en goed gaar uit de pan. Hierbij aangetekend dat we ook nu weer regelmatig gecheckt hebben of ingestelde tijd en temperatuur de juiste waren.

De derde en laatste test…..frietjes met zelfgemaakte vissticks

In een weekend als dit heb je lang niet altijd zin om ’s avonds uitgebreid te koken. Wij ook niet en dus gaan we voor lekker makkelijk. En lekker makkelijk betekent frietjes! Friet is één van de meest klaargemaakte gerechten in airfryers en dat rechtvaardigt onze keuze. In plaats van snacks maken we zelf vissticks om te laten zien dat je ook vis uitstekend kunt klaarmaken in een heteluchtfriteuse. Ook dit recept zullen we in een aparte nieuwspost met je delen.

De frietjes bakken we op 190 graden, gedurende ongeveer 14 minuten. Het maximale laadvermogen van de Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003 is 800 gram. Dit betekent dat je een zak minifriet (750 gram, Aviko) in één keer in deze pan kunt klaarmaken. Uit eerdere ervaringen met friet bakken in een airfryer, weten we dat je dit niet moet doen. De friet komt dan meestal niet mooi goudgeel gekleurd en knapperig uit het apparaat, maar is slap en daardoor veel minder lekker. Doe er dus gewoon wat minder in, want liever een rondje extra bakken dan half gare friet eten. Dit valt onder ‘je airfryer leren kennen’, waar we eerder over hebben gehad. Wij hebben een portie friet van ongeveer 600 gram gebakken. Dit bleek de perfecte hoeveelheid, want de patatjes waren gaar, knapperig en mooi goudgeel van kleur.

Dit was de eerste keer dat we zelfgemaakte vissticks in een heteluchtfriteuse hebben klaargemaakt. Leuk om eens te doen, zeker met kinderen, en het resultaat was om je vingers bij af te likken. De Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003 heeft een kwartier lang op 180 graden zijn werk gedaan, waardoor de vissticks mooi gekleurd en goed gegaard uit het apparaat kwamen. Ja, ook hier checkten we regelmatig hoe de vis erbij lag en halverwege hebben we ze gedraaid. Hierdoor voorkom je dat de bovenkant verbrand en zo worden de vissticks aan beide kanten optimaal verwarmd.

Schoonmaken

Het is verstandig om na elk gebruik de pan (lade) en het rooster meteen schoon te maken. Wij hebben de pan en het rooster in de vaatwasser gezet en dit ging prima. Doe dit niet als je de pan niet regelmatig schoonmaakt. Kies er dan voor om het aangekoekte vuil en vet met heet water en een sopje te verwijderen. Gebruik hierbij nooit een schuurspons, want daarmee beschadig je de antiaanbaklaag. Hardnekkig vuil en vet verwijderen vraagt om andere middelen, zoals bijvoorbeeld HG airfryer reiniger.

De voor- en nadelen van de Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003

We hebben de voor- en nadelen van deze heteluchtfriteuse, zoals wij die ervaren hebben, even overzichtelijk voor je op een rij gezet:
Voordelen:
• goede prijs-kwaliteitverhouding
• eenvoudige bediening
• makkelijk schoon te maken (vaatwasser)
• goede bakresultaten
• handig uitneembaar rooster
• past in een gezondere levensstijl
• cool touch behuizing

Nadelen:
• signaal dat tijd verstreken is klinkt slechts 1x
• voorverwarmen noodzakelijk
• minder geschikt voor gezin met kinderen

Eindoordeel Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003

De Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003 heeft onze verwachtingen overtroffen en zijn aangenaam verrast door de goede bakresultaten. De prijs-kwaliteit verhouding is erg goed. Wij kochten deze airfryer voor € 59,99 en we hebben zeker niet het idee dat we teveel hebben betaald. De BL-18003 is heel gemakkelijk te bedienen, een handleiding heb je hier eigenlijk niet eens voor nodig. Het signaal dat de ingestelde tijd verstreken is, is wel aan de korte kant. Hierdoor kun je deze makkelijk missen, dus we raden je aan om ook zelf de tijd een beetje in de gaten te houden. Ook raden we je aan om deze heteluchtfriteuse even voor te verwarmen, omdat het heel even duurt voordat de pan de ingestelde temperatuur heeft bereikt.

Voor één- en tweepersoonshuishoudens is de Blokker Heteluchtfriteuse BL-18003 een uitstekende keuze, die we je dan ook van harte aanbevelen.

Een Blokker airfryer voor nog geen 40 euro?

Jazeker, Blokker doet het gewoon. Van 12 tot en met 25 oktober 2020 betaal je voor de Blokker heteluchtfriteuse BL-18003 slechts €39,99!

Wat je voor deze scherpe prijs krijgt, zetten we natuurlijk graag even voor je op een rijtje:
• Airfryer met 3,5 liter inhoud (ideaal voor 2-3 personen)
• Timer instelbaar tot 30 minuten d.m.v. draaiknop
• Temperatuur instelbaar van 80 tot 200 graden d.m.v. draaiknop
• Vermogen 1500 Watt
• Compact apparaat
• 24 maanden garantie via Blokker

De Blokker heteluchtfriteuse BL-18003 is een apparaat dat je helpt bij het bereiden van gezonde(re) voeding. Doordat je nauwelijks tot geen olie gebruikt, eet je gezonder. Gebruik de Blokker airfryer niet alleen voor het bereiden van friet of snacks, maar ook voor het bereiden van groente, vlees en vis.

Voor meer info over deze tijdelijke airfryer aanbieding verwijzen we je naar de website van Blokker

De Emerio Smart Fryer AF-116073 uitvoerig getest

Test Emerio Smart Fryer AF-116073

De airfryer is de status van trend natuurlijk al lang gepasseerd. En terecht! De airfryer is here to stay en past heel goed in een verantwoord voedingspatroon. Dit geldt zeker voor de Emerio Smart Fryer AF-116073 die wij recent hebben getest. Waarom? Omdat je voor het bereiden van voedsel in deze airfryer nauwelijks tot geen olie hoeft te gebruiken. En dat scheelt! Wij zijn enthousiast over de AF-116073 Smart Fryer van Emerio. Hoogste tijd om je mee te nemen in de resultaten van onze test.

Ziet er goed uit!
Een heteluchtfriteuse moet praktisch zijn en afgestemd zijn op jouw gezinssituatie. Maar praktisch nut is één, een airfryer die er fraai uitziet, is natuurlijk minstens zo belangrijk. Beide zaken heeft Emerio met deze Smart Fryer goed voor elkaar. De airfryer ziet er prima uit en is compact gebleven, ondanks zijn inhoud van 4,5 liter. Het snoer is van voldoende lengte en dat hebben we wel eens anders gezien. De Smart Fryer staat stevig op zijn plaats, omdat hij is voorzien van anti-slip voetjes. Een prettige en vooral veilige gedachte dat deze airfryer niet zomaar alle kanten op kan glijden. Oh ja, de behuizing van de Smart Fryer wordt niet extreem warm dankzij de ‘cool touch behuizing’. Kortom, een prima start van deze test!

Zeer gebruiksvriendelijk
We hebben bewust gekozen om een airfryer te testen die geen digitale bediening heeft. Hoe eenvoudig de digitale bediening van de meeste airfryers ook is, er zijn veel mensen die dit toch wat lastig vinden. De Emerio Smartfryer AF-116073 blinkt uit in gebruiksgemak en is echt door iedereen te gebruiken. De twee knoppen op de voorzijde van de Smart Fryer laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Met de bovenste knop stel je de timer in en met de onderste knop de temperatuur. That’s it! Verder tref je twee indicatielampjes aan, tussen beide bedieningsknoppen. De één geeft aan dat de airfryer ingeschakeld is en de ander geeft aan of de ‘pan’ de ingestelde temperatuur heeft bereikt. Is de baktijd verstreken? Dan klinkt een helder akoestisch signaal. Naar onze mening had dit signaal wel wat langer aan mogen houden. De pan sluit goed aan op de behuizing en haal je gemakkelijk met één hand uit de behuizing. Het bedieningsgemak is een groot pluspunt en eigenlijk heb je de meegeleverde gebruiksaanwijzing niet nodig om ‘m in gebruik te nemen. Uiteraard altijd goed om deze toch eventjes door te lezen.

Baktijden
Een airfryer is eigenlijk een soort mini heteluchtoven. Hete lucht circuleert met zeer hoge snelheid in een heel kleine ruimte. Voorverwarmen is eigenlijk niet nodig, want een airfryer is in no time op de juiste temperatuur. Vaak is hetgeen je bereidt in een airfryer sneller klaar dan wanneer je dit zelfde gerecht klaar zou maken in een conventionele heteluchtoven. We raden je aan om de baktijd dan ook goed in de gaten te houden en regelmatig even te checken hoe ‘het ervoor staat’. Een voorbeeld? We hebben brownies gebakken in de Smart Fryer. Geen ingewikkeld iets, gewoon gebruik gemaakt van een kant en klaar product. In plaats van de meegeleverde bakvorm hebben we cupcake vormen gebruikt. Ziet er net even anders uit. De baktijd bedraagt volgens de verpakking 40 minuten. Onze brownies waren in 20 minuten klaar en smaakten overheerlijk. Overigens heeft Emerio in de gebruiksaanwijzing een tabel met baktijden opgenomen. Handig!

 

Vlees uit de Smart Fryer
Door de snelle circulatie van hete lucht blijven smaak en sappen beter behouden. Dat klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar is dit ook zo? De beste manier om erachter te komen is door te testen. En hoe kun je dit nu beter dan doen door spareribs klaar te maken in de Smart Fryer? Niet bepaald een straf, tenminste als ze er inderdaad zo uitkomen als dat je hoopt. Ook deze test doorstaat de Emerio Smart Fryer met gemak. We hebben de spareribs een kleine tien minuten in de airfryer gelegd op 200 graden. Regelmatig checken is belangrijk, want je wil niet dat de bovenste laag van de spareribs verbranden. Het resultaat mocht er zijn. De spareribs waren prachtig van kleur en gelijkmatig warm. En de smaak? Heerlijk, waarbij het vlees inderdaad nog ‘sappig’ was en niet uitgedroogd. De baktijd was overigens vier minuten korter dan aangegeven.

Friet en snacks
De friteuse wordt in veel huishoudens wekelijks gebruikt voor het bakken van friet en snacks. De airfryer is de vervanger van deze traditionele friteuze. Hoe meer friteuzes er vervangen worden door een airfryer, hoe beter dit is. Want tot 80% minder vet gebruiken bij ‘frituren’ is uiteraard een goede zaak. Er is hierbij wel één grote maar en dat is dat de kwaliteit van friet en snacks niet minder mag zijn. Dus hebben we friet en snacks gebakken in de Emerio Smart Fryer AF-116073. Belangrijk is om niet teveel friet tegelijk te bakken, want dit zorgt ervoor dat de friet niet gaar wordt en aan elkaar plakt. En natuurlijk af en toe de friet even schudden. We hebben hierbij gekozen voor Franse frietjes met een frikandel en een kipcorn. Beide van een A-merk en geschikt voor bereiding in de Smart Fryer. Als groot liefhebber van friet was de opluchting groot dat ‘onze Smart Fryer’ ook deze test glansrijk heeft doorstaan. Niet enkele frietjes waren goudgeel en knapperig, maar dat waren ze allemaal. En ook dat hebben we wel eens anders gezien. En als je vervolgens ziet hoeveel vet er achterblijft onder het bakrooster, dan wil je voortaan niets anders dan friet uit de Smart Fryer.

En gezond eten uit de Emerio Smart Fryer dan?
Friet, snacks, spareribs, brownies….. Dit geeft al aan dat je deze Smart Fryer voor veel verschillende dingen kunt gebruiken. Toegegeven, wat we tot nu toe getest hebben, zijn niet de meest gezonde zaken. En aangezien steeds meer mensen de airfryer gebruiken voor het bereiden van gezonde voeding, kunnen wij op dit vlak natuurlijk niet achterblijven. Doen we dan ook niet. Op internet vonden we een lekker en eenvoudig recept van groentespiesjes uit de airfryer. Snel klaar wat maken betreft en ook lekker snel klaar met behulp van de Samrt Fryer. Na 8 minuten op 200 graden konden we onze groentespiesjes al uit de ‘pan’ halen. We waren verrast door de heerlijk ‘grilsmaak’ die de Smart Fryer aan de groente heeft gegeven. Ook hier waren de verschillende ingrediënten niet uitgedroogd, maar heerlijk vol van smaak en sappig. Aanrader!

Schoonmaken
Tsja, er is geen ontkomen aan, ook een airfryer moet schoongemaakt worden. Goede nieuws is dat het schoonmaken van dit apparaat best meevalt. De behuizing ervan neem je gewoon even af met een natte doek met heet water. De binnenpan en het bakrooster, die zet je gewoon in de vaatwasser. Vooraf even met heet water afspoelen is aan te raden, want op deze manier verwijder je al voor een groot deel het vet dat achter is gebleven. Wil je het schoonhouden een makkie houden? Maak dan elke keer na gebruik je Smart Fryer schoon. Dit voorkomt dat vet en vuil zich hechten en in een later stadium veel minder makkelijk te verwijderen zijn.

De belangrijkste voor- en nadelen van de Emerio Smart Fryer AF-116073 op een rij

+ ruime inhoud (4,5 liter)                          – akoestisch signaal vrij kort
+ anti-slip voetjes                                        – ietwat luidruchtig
+ cool touch behuizing                               – bakaccessoires niet standaard meegeleverd
+ vaatwasser bestendige onderdelen
+ minder vet
+ smaak blijft beter behouden
+ voordelige aankoop
+ zeer gebruiksvriendelijk

Conclusie
We hebben de Emerio Smart Fryer AF-116073 uitvoerig getest. We waren verrast door de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. We hebben deze Smart Fryer namelijk voor iets meer dan 50 euro gekocht en dat is bepaald niet duur. Dat de prestaties van de Emerio Smart Fryer AF-116073 kunnen concurreren met de grote, bekende merken is een dikke pluim waard. We hebben geen grote nadelen aan dit apparaat ervaren. Ok, het akoestisch signaal dat afgaat als de tijd is verstreken had wat langer mogen aanhouden. Maar dit zou voor ons geen reden zijn om deze Smart Fryer te laten staan. Dit zelfde geldt voor het ‘lawaai’. Veel mensen hebben hun airfryer in schuur of garage staan, dus is dit minder erg. En de mensen die het apparaat wel in de keuken gebruiken zetten deze tijdens het gebruik vaak onder de afzuigkap, welke ook luidruchtig is. Niet onoverkomelijk dus naar onze mening.

Samenvattend kunnen we niet anders stellen dan dat de Emerio Smart Fryer AF-116073 een uitstekende airfryer is. Je hebt krijgt voor relatief weinig geld een kwalitatief erg goede airfryer, die uitblinkt in gebruiksgemak.

Aangekoekt vuil en vet uit je airfryer verwijderen

Een airfryer is niet alleen gezonder dan een friteuse, maar ook vele malen makkelijker schoon te maken dan een friteuse. Frituurvet –of olie vervangen behoort tot het verleden en dat is wel zo prettig. Toch is er geen ontkomen aan en zal ook jouw airfryer af en toe eens goed schoongemaakt moeten worden. Dit doe je vast zeker al, door na elk gebruik de binnenpan met heet water en sop schoon te maken. Al het vet en alle aanslag hiermee wegkrijgen is bijna niet mogelijk.
Misschien heb je van alles geprobeerd om deze vette aanslag te verwijderen. De vaatwasser? Lang niet met elke airfryer mogelijk en bovendien niet heet genoeg. Een vetverwijderaar die je ook voor je fornuis gebruikt? Vaak niet krachtig genoeg. Een nacht in heet water met sop laten weken? Ach, je kent het antwoord al….


Gelukkig is er een middel dat wel raad weet met die typische vette aanslag in je airfryer. Dit middel is HG Airfryer reiniger. Echt de moeite van het proberen waard. Lees vooraf goed de gebruiksaanwijzing om schade aan je airfryer te voorkomen. Oh ja, de inhoud is genoeg om je airfryer vijf keer grondig schoon te maken. Kun je voorlopig vooruit.

Koop een Princess Aerofryer en ga gratis naar de huishoudbeurs!

Ben je van plan om voor het eerst een airfryer te kopen? Of ben je aan een nieuwe toe? Dan is dit het moment om in actie te komen. Want koop je nu de Princess Family Aerofryer XXL bij Bol.com, dan krijg je een gratis toegangskaart voor de Huishoudbeurs. Zo’n kaartje heeft een waarde van €17,50. En aangezien je toch al van plan was om naar de Huishoudbeurs te gaan, is dat mooi meegenomen.

Je slaat dus twee vliegen in één klap. Je gaat gezellig een dagje op pad met je moeder of een goede vriendin en hebt ook nog eens een hele fijne Princess Aerofryer. Deze krachtpatser onder de heteluchtfriteuses heeft een inhoud van maar liefst 5,2 liter. Het apparaat blinkt uit in bedieningsgemak en is, ondanks zijn grote inhoud, zeer compact. Friet, kip of heerlijke gegrilde groenten…..je maakt het allemaal klaar in de Princess Family Aerofryer XXL. Oh ja, als je moeder of vriendin er nu ook eentje koopt, dan wordt een bezoek aan de Huishoudbeurs helemaal een feest. Wees er snel bij, want op = op!

Let op: deze actie is van Bol.com en loopt van 10 t/m 20 februari. Voor meer info en de voorwaarden verwijzen we je dan ook naar website van Bol.com.

Wie jarig is trakteert!

Een beter moment om een Princess Aerofryer te kopen is er niet. Princess is dit jaar jarig en wordt 25 jaar jong.  Natuurlijk wil deze fabrikant van huishoudelijke apparaten dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom trakteert Princess jou op korting van maar liefst 25% op een lunch of diner bij Vapiano. Vapiano restaurants vind je op acht verschillende plaatsen in Nederland. Er is er dan ook vast eentje bij jou in de buurt.

Voorwaarde om deze korting te ontvangen is dat je in de actieperiode een Princess Aerofryer koopt. De actieperiode loopt nog tot 31 maart 2019.

Een uitstekend moment dus om een heteluchtfriteuse van Princess te kopen. Speciale aandacht hierbij voor de jongste telg uit de ‘Aerofryer familie’, de Princess Aerofryer XXL. Wij hebben deze praktisch en multifunctionele keukenhulp uitvoerig getest en zijn zeer enthousiast over dit apparaat. Voor meer informatie en de actievoorwaarden verwijzen we je door naar de website van Princess.Vergeet vooral niet het contactformulier in te vullen, want die korting op een lunch of diner, die laat je toch niet aan je neus voorbij gaan!?

 

De nieuwe Princess Digitale Aerofryer XXL is top!

Wat hebben we hier naar uitgekeken! De nieuwe Princess Ditgitale Aerofryer XXL is uit en wij gaan hem voor je testen. De verwachtingen zijn hoog gespannen, want Princess heeft natuurlijk wel een naam hoog te houden. Was het immers niet Princess die in er in 2016 vandoor ging met de eerste plaats in de Tros Radar airfryertest? We zijn inmiddels ruim twee jaar verder en hopen dat deze Princess Aerofryer ook hoge ogen zal gooien. Eerlijk gezegd gaan we hier wel vanuit…..

Een Aerofryer met uitstraling

Hoewel we staan te popelen om met deze airfryer aan het werk te gaan, houden we ons nog even in. Laten we namelijk eerst eens kijken naar het design van deze heteluchtfriteuse. WanPrincess Digitale Aerofryert zeg nu zelf, een apparaat moet qua looks wel passen bij je keuken. Deze airfryer is zwart van kleur, ziet er strak uit en is, ondanks zijn XXL inhoud, van een prima formaat. Je moet wel een heel bijzondere keuken hebben als deze keukenhulp hier niet bij zou passen. Het snoer wil bij andere merken airfryers nog wel eens aan de korte kant zijn. Princess heeft hier gelukkig wel goed over nagedacht, het snoer is van voldoende lengte. Er wordt een rooster meegeleverd dat je altijd dient te gebruiken welke je gemakkelijk in en -uitneemt. Het is een digitale aerofryer, waarbij het display pas zichtbaar wordt als je de pan inschakelt en dat komt de strakke moderne look absoluut ten goede.

Aan de slag!

Over inschakelen gesproken, want dat wordt onderhand wel tijd. Wij vinden het altijd een groot voordeel als je een airfryer kunt bedienen zonder hulp van de gebruiksaanwijzing. Je zit eenvoudigweg niet te wachten op een ingewikkelde bediening van een keukenapparaat. We gaan dus aan de slag en hebben hiervoor het bakken van appelflappen uitgekozen. Simpel, maar o zo lekker bij een kop koffie of thee. Voor het instellen van de juiste baktijd en temperatuur hadden wij de gebruiksaanwijzing niet nodig. Houden we dus van! Het instellen van baktijd en temperatuur is echt heel eenvoudig, een kind kan de was doen. Je zet de Princess Digitale Aerofryer XXL aan en door aan de knop op de voorzijde van het apparaat te draaien stel je de temperatuur in. Om naar de instelling van de tijd te switchen druk je een keer op deze zelfde knop. Vervolgens is het wederom een kwestie van draaien om de juiste tijd in te stellen. Druk nogmaals op de ‘aan’ knop en voila, klaar is Kees. Met tien minuten waren de appelflappen klaar. Mooi goudbruin en licht knapperig, precies zoals ze horen te zijn.

 

Schoonmaken

Natuurlijk hebben we de pan en het rooster na dit eerste gebruik even afgewassen. Natuurlijk hadden we graag gezien dat dit in de vaatwasser mogelijk was, maar daar zijn beide niet tegen bestand. We raden je aan om de pan en het rooster direct na gebruik schoon te maken. Je maakt de pan en het rooster nu eenmaal gemakkelijker en sneller schoon, dan wanneer je deze op een later moment schoonmaakt. Bovendien is het wel zo lekker als je er een nieuw gerecht in klaarmaakt. Het is simpelweg niet erg lekker als je in het gerecht dat je hebt klaargemaakt het vorige gerecht uit de airfryer nog proeft.

Test 2……broodjes afbakken

We hebben de smaak te pakken gekregen en gaan verder met onze test. Het is tijd om broodjes af te bakken voor de lunch. Het is niet nodig om de pan voor te verwarmen. Zie hier de tijdswinst ten opzichte van de traditionele oven! De broodjes waren dan ook in no time klaar en, net als de flappen, mooi bruin gekleurd en knapperend vers. De op de verpakking aangegeven baktijd van 6 tot 8 minuten hebben we teruggebracht naar 5. Princess maakt voor deze Digitale Aerofryer XXL gebruik van High Speed Air Convention Technology. In het Nederlands vertaald komt dit erop neer dat hete lucht met hoge snelheid door de Aerofryer wordt getransporteerd. Hierdoor zijn gerechten vaak net even iets sneller klaar. We raden je dan ook zeker aan om tussentijds even de ‘pan eruit te trekken’ om te zien hoe het met je gerecht gaat.

Duidelijke en beknopte handleiding

Ondertussen hebben we er voor de volledigheid toch maar even de handleiding erbij gepakt. Deze is beknopt en overzichtelijk. Natuurlijk staat er verplichte info in over waar je de Aerofryer het beste neer kunt zetten en dergelijke, maar wij hebben gekeken naar de inhoud die er echt toe doet. De handleiding beschrijft de verschillende mogelijkheden die het apparaat te bieden heeft helder en in beknopte bewoordingen. De verschillende stappen met betrekking tot het instellen van de verschillende voorkeurprogramma’s zijn voor iedereen te volgen. De Princess Digitale Aerofryer XXL heeft 8 standaard voorgeprogrammeerde bakprogramma’s voor onder andere:

 • Friet
 • Steak
 • Kip
 • Pizza
 • Vis
 • Garnalen
 • Gebak
 • Vlees

Bakken met voorgeprogrammeerde standaard bakprogramma’s

We hebben deze voorgeprogrammeerde bakprogramma’s met twee gerechten getest. Als eerste hebben we, uiteraard in een weer schone heteluchtfriteuse, gemarineerde kippenvleugeltjes gebakken. We kunnen niet anders dan concluderen dat je volledig op dit bakprogramma kunt vertrouwen. De kippenvleugeltjes kwamen met een goudbruin en knapperig korstje uit de airfryer. De kip was niet droog, maar juist heerlijk mals.

Je kunt er van alles van vinden, maar een airfryer wordt nu eenmaal veelvuldig gebruikt voor het bakken van friet. Vanzelfsprekend hebben wij dan ook een portie friet in de Aerofryer gebakken. Ook hier hebben we gebruik gemaakt van het voorgeprogrammeerde bakprogramma, voor friet dan wel te verstaan. In slechts 15 minuten tijd hadden we knapperige minifrietjes op ons bord liggen. Kies je voor minifriet, zorg er dan voor dat je deze echt niet langer dan 15 minuten bakt, want anders loop je de kans dat ze een beetje hard worden.

Wat zou er beter kunnen?

Geen apparaat is perfect en dat is deze Princess Digitale Aerofryer XXL natuurlijk ook niet. Wij zijn echter geen dingen tijdens het testen van dit apparaat tegengekomen waar wij ons aan hebben geërgerd. Kleine minpunten zijn wat ons betreft dat je de pan en het rooster niet in de vaatwasser kunt stoppen. Verder kun je iets vinden van het geluid dat de Aerofryer maakt. Dit is te vergelijken met het geluid van een afzuigkap op stand 3. Verder hopen we dat Princess in het vervolg een aantal recepten bijvoegt bij de Aerofryers. Hoewel deze gemakkelijk op internet te vinden zijn, is het gewoon leuk om een aantal recepten meegeleverd te krijgen die je kunt uitproberen met je nieuwe aankoop.

Nogmaals, voor ons zijn dit slechts kleine aandachtspunten die ons niet zouden weerhouden van het aanschaffen van deze Princess Digitale Aerofryer XXL.

Conclusie

We zijn blij dat Princess ons niet teleurgesteld heeft en onze hooggespannen verwachtingen waar heeft gemaakt. We zetten de voordelen van de Princess Digitale Aerofryer XXL dan ook graag nog even voor je op een rij:

 • Strak design
 • Grote inhoud
 • Eenvoudige bediening
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Ideaal voor gezinnen
 • Geen olie nodig
 • Handige voorgeprogrammeerde bakprogramma’s

Van ons krijgt de Princess Digitale Aerofryer XXL in elk geval een dikke duim!

 

 

 

Extra voordeel op de Philips Airfryer XL HD9247/90

Expert verrast je zo vlak voor de kerstdagen met een hele leuke airfryer aanbieding. Zo koop je bij Expert nu namelijk wel heel erg voordelig de Philips Airfryer XL HD9247/90. Je profiteert namelijk van een korting van wel 20%. Deze airfryer heeft een bakcapaciteit van maar liefst 1,2 kilo. Daarmee is deze heteluchtfriteuse zeer geschikt voor gezinnen. De gepatenteerde Rapid Air

aanbieding Expert

technologie zorgt ervoor dat gerechten gelijkmatig gegaard worden waardoor de smaak optimaal is.

De aanbieding van Expert wordt nog interessanter dan deze al is. Zo krijg je namelijk bij aankoop van deze Philips Airfryer een XL-bakplaat cadeau. Zou je deze airfryer accessoire los kopen, dan betaal je hier bijna vijftig euro voor. Tel uit dus je winst!

Deze aanbieding is zeker met het oog op de komende feestdagen interessant te noemen. Een beetje hulp in de keuken tijdens het bereiden van het kerstdiner kun je vast en zeker goed gebruiken. En mocht je nog op zoek zijn naar een fraai cadeau voor onder de kerstboom, dan heb je deze nu gevonden. Oh ja, Expert neemt ook nog eens de verzendkosten voor zijn rekening.

Let op: dit is een tijdelijke actie van Expert. Voor de looptijd en voorwaarden van deze actie verwijzen we je dan ook door naar de website van Expert zelf.

De Princess Aerofryer, onmisbaar in de kerstkeuken!

Sinterklaas is weer vertrokken en dat betekent dat je je nu helemaal op de kerst kunt focussen. Dus weg met de pepernoten en welkom kerstboom, kerstballen en wat al niet meer zij! Kerst is meer en meer een feest waarbij we gezellig met familie of vrienden uitgebreid tafelen. Zomaar iets op tafel zetten is er natuurlijk niet bij, want je wilt tijdens deze dagen uiteraard goed voor de dag komen. Het is soms een hele toer om alles te bereiden. De meeste gasfornuizen hebben helaas maar vier pitten en ook jij hebt vast maar één oven. Maar vergeet nu niet dat je ook nog een airfryer hebt! Een airfryer is simpelweg onmisbaar in de kerstkeuken en speciaal voor jou hebben we een leuk en lekker recept voor je dat heel eenvoudig te maken is met behulp van een heteluchtfriteuse.

Voor dit recept, een heerlijke champignonquiche, hebben we gebruik gemaakt van de Princess Aerofryer. Op deze airfryer is de baktijd dan ook afgestemd. In het geval je nog geen airfryer hebt, is de Princess Aerofryer een absolute aanrader. De bediening is eenvoudig, de prijs voordelig en de bak, kook -en grillresultaten zijn top!

Voor de champignonquiche heb je de volgende ingrediënten nodig:Princess Aerofryer
150 gram meel
90 gram boter
5 eieren
100 gram Hollandse champignons
100 gram kastanjechampignons
100 gram shiitake
100 gram oesterzwammen
Bakolie
Zout
Peper
100 gram roomkaas met kruiden
1 dl melk

De bereidingswijze is als volgt:
Verwarm de Princess Aerofryer voor op 180 graden of gebruik de voorverwarmstand op de digitale uitvoering.

Doe de boter in een mengkom en laat deze zacht worden. Snijd de verschillende champignons in dunne plakjes en reepjes. Bak deze apart van elkaar, kort op hoog vuur en laat ze op een vergiet uitlekken. Meng de champignons door elkaar en breng ze op smaak met peper en zout. Pak de mengkom met de zachte boter en voeg hier het meel, 1 ei en een halve theelepel zout aan toe. Kneed dit geheel tot een deeg. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg hierop uit totdat het de juiste dikte heeft (niet te dik, maar zeker niet te dun, want dan breekt het tijdens het bakken). Leg het uitgerolde deeg in de vorm en zorg ervoor dat de hoeken goed en strak in de vorm zijn gedrukt. Snijd het overtollige deeg dat over de randen hangt weg. Plaats de vorm in de Princess Aerofryer op 200 graden en bak deze 12 minuten. Meng de melk, roomkaas en de 4 overgebleven eieren met elkaar en breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Voeg ¾ van dit mengsel toe aan de champignons en meng dit voorzichtig door elkaar. Giet deze massa in de vorm en verdeel gelijkwaardig. Schenk het laatste deel van het roommengsel erbij en zorg dat het geheel onder staat. Plaats de vorm weer in de Aerofryer en bak het vervolgens nog 40 minuten af op 180 graden. Prik met een mes voorzichtig in de quiche om te controleren of deze al gaar is.

Eet smakelijk!!