Wat hebben we hier naar uitgekeken! De nieuwe Princess Ditgitale Aerofryer XXL is uit en wij gaan hem voor je testen. De verwachtingen zijn hoog gespannen, want Princess heeft natuurlijk wel een naam hoog te houden. Was het immers niet Princess die in er in 2016 vandoor ging met de eerste plaats in de Tros Radar airfryertest? We zijn inmiddels ruim twee jaar verder en hopen dat deze Princess Aerofryer ook hoge ogen zal gooien. Eerlijk gezegd gaan we hier wel vanuit…..

Een Aerofryer met uitstraling

Hoewel we staan te popelen om met deze airfryer aan het werk te gaan, houden we ons nog even in. Laten we namelijk eerst eens kijken naar het design van deze heteluchtfriteuse. WanPrincess Digitale Aerofryert zeg nu zelf, een apparaat moet qua looks wel passen bij je keuken. Deze airfryer is zwart van kleur, ziet er strak uit en is, ondanks zijn XXL inhoud, van een prima formaat. Je moet wel een heel bijzondere keuken hebben als deze keukenhulp hier niet bij zou passen. Het snoer wil bij andere merken airfryers nog wel eens aan de korte kant zijn. Princess heeft hier gelukkig wel goed over nagedacht, het snoer is van voldoende lengte. Er wordt een rooster meegeleverd dat je altijd dient te gebruiken welke je gemakkelijk in en -uitneemt. Het is een digitale aerofryer, waarbij het display pas zichtbaar wordt als je de pan inschakelt en dat komt de strakke moderne look absoluut ten goede.

Aan de slag!

Over inschakelen gesproken, want dat wordt onderhand wel tijd. Wij vinden het altijd een groot voordeel als je een airfryer kunt bedienen zonder hulp van de gebruiksaanwijzing. Je zit eenvoudigweg niet te wachten op een ingewikkelde bediening van een keukenapparaat. We gaan dus aan de slag en hebben hiervoor het bakken van appelflappen uitgekozen. Simpel, maar o zo lekker bij een kop koffie of thee. Voor het instellen van de juiste baktijd en temperatuur hadden wij de gebruiksaanwijzing niet nodig. Houden we dus van! Het instellen van baktijd en temperatuur is echt heel eenvoudig, een kind kan de was doen. Je zet de Princess Digitale Aerofryer XXL aan en door aan de knop op de voorzijde van het apparaat te draaien stel je de temperatuur in. Om naar de instelling van de tijd te switchen druk je een keer op deze zelfde knop. Vervolgens is het wederom een kwestie van draaien om de juiste tijd in te stellen. Druk nogmaals op de ‘aan’ knop en voila, klaar is Kees. Met tien minuten waren de appelflappen klaar. Mooi goudbruin en licht knapperig, precies zoals ze horen te zijn.

 

Schoonmaken

Natuurlijk hebben we de pan en het rooster na dit eerste gebruik even afgewassen. Natuurlijk hadden we graag gezien dat dit in de vaatwasser mogelijk was, maar daar zijn beide niet tegen bestand. We raden je aan om de pan en het rooster direct na gebruik schoon te maken. Je maakt de pan en het rooster nu eenmaal gemakkelijker en sneller schoon, dan wanneer je deze op een later moment schoonmaakt. Bovendien is het wel zo lekker als je er een nieuw gerecht in klaarmaakt. Het is simpelweg niet erg lekker als je in het gerecht dat je hebt klaargemaakt het vorige gerecht uit de airfryer nog proeft.

Test 2……broodjes afbakken

We hebben de smaak te pakken gekregen en gaan verder met onze test. Het is tijd om broodjes af te bakken voor de lunch. Het is niet nodig om de pan voor te verwarmen. Zie hier de tijdswinst ten opzichte van de traditionele oven! De broodjes waren dan ook in no time klaar en, net als de flappen, mooi bruin gekleurd en knapperend vers. De op de verpakking aangegeven baktijd van 6 tot 8 minuten hebben we teruggebracht naar 5. Princess maakt voor deze Digitale Aerofryer XXL gebruik van High Speed Air Convention Technology. In het Nederlands vertaald komt dit erop neer dat hete lucht met hoge snelheid door de Aerofryer wordt getransporteerd. Hierdoor zijn gerechten vaak net even iets sneller klaar. We raden je dan ook zeker aan om tussentijds even de ‘pan eruit te trekken’ om te zien hoe het met je gerecht gaat.

Duidelijke en beknopte handleiding

Ondertussen hebben we er voor de volledigheid toch maar even de handleiding erbij gepakt. Deze is beknopt en overzichtelijk. Natuurlijk staat er verplichte info in over waar je de Aerofryer het beste neer kunt zetten en dergelijke, maar wij hebben gekeken naar de inhoud die er echt toe doet. De handleiding beschrijft de verschillende mogelijkheden die het apparaat te bieden heeft helder en in beknopte bewoordingen. De verschillende stappen met betrekking tot het instellen van de verschillende voorkeurprogramma’s zijn voor iedereen te volgen. De Princess Digitale Aerofryer XXL heeft 8 standaard voorgeprogrammeerde bakprogramma’s voor onder andere:

 • Friet
 • Steak
 • Kip
 • Pizza
 • Vis
 • Garnalen
 • Gebak
 • Vlees

Bakken met voorgeprogrammeerde standaard bakprogramma’s

We hebben deze voorgeprogrammeerde bakprogramma’s met twee gerechten getest. Als eerste hebben we, uiteraard in een weer schone heteluchtfriteuse, gemarineerde kippenvleugeltjes gebakken. We kunnen niet anders dan concluderen dat je volledig op dit bakprogramma kunt vertrouwen. De kippenvleugeltjes kwamen met een goudbruin en knapperig korstje uit de airfryer. De kip was niet droog, maar juist heerlijk mals.

Je kunt er van alles van vinden, maar een airfryer wordt nu eenmaal veelvuldig gebruikt voor het bakken van friet. Vanzelfsprekend hebben wij dan ook een portie friet in de Aerofryer gebakken. Ook hier hebben we gebruik gemaakt van het voorgeprogrammeerde bakprogramma, voor friet dan wel te verstaan. In slechts 15 minuten tijd hadden we knapperige minifrietjes op ons bord liggen. Kies je voor minifriet, zorg er dan voor dat je deze echt niet langer dan 15 minuten bakt, want anders loop je de kans dat ze een beetje hard worden.

Wat zou er beter kunnen?

Geen apparaat is perfect en dat is deze Princess Digitale Aerofryer XXL natuurlijk ook niet. Wij zijn echter geen dingen tijdens het testen van dit apparaat tegengekomen waar wij ons aan hebben geërgerd. Kleine minpunten zijn wat ons betreft dat je de pan en het rooster niet in de vaatwasser kunt stoppen. Verder kun je iets vinden van het geluid dat de Aerofryer maakt. Dit is te vergelijken met het geluid van een afzuigkap op stand 3. Verder hopen we dat Princess in het vervolg een aantal recepten bijvoegt bij de Aerofryers. Hoewel deze gemakkelijk op internet te vinden zijn, is het gewoon leuk om een aantal recepten meegeleverd te krijgen die je kunt uitproberen met je nieuwe aankoop.

Nogmaals, voor ons zijn dit slechts kleine aandachtspunten die ons niet zouden weerhouden van het aanschaffen van deze Princess Digitale Aerofryer XXL.

Conclusie

We zijn blij dat Princess ons niet teleurgesteld heeft en onze hooggespannen verwachtingen waar heeft gemaakt. We zetten de voordelen van de Princess Digitale Aerofryer XXL dan ook graag nog even voor je op een rij:

 • Strak design
 • Grote inhoud
 • Eenvoudige bediening
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Ideaal voor gezinnen
 • Geen olie nodig
 • Handige voorgeprogrammeerde bakprogramma’s

Van ons krijgt de Princess Digitale Aerofryer XXL in elk geval een dikke duim!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *