Sinterklaas is weer vertrokken en dat betekent dat je je nu helemaal op de kerst kunt focussen. Dus weg met de pepernoten en welkom kerstboom, kerstballen en wat al niet meer zij! Kerst is meer en meer een feest waarbij we gezellig met familie of vrienden uitgebreid tafelen. Zomaar iets op tafel zetten is er natuurlijk niet bij, want je wilt tijdens deze dagen uiteraard goed voor de dag komen. Het is soms een hele toer om alles te bereiden. De meeste gasfornuizen hebben helaas maar vier pitten en ook jij hebt vast maar één oven. Maar vergeet nu niet dat je ook nog een airfryer hebt! Een airfryer is simpelweg onmisbaar in de kerstkeuken en speciaal voor jou hebben we een leuk en lekker recept voor je dat heel eenvoudig te maken is met behulp van een heteluchtfriteuse.

Voor dit recept, een heerlijke champignonquiche, hebben we gebruik gemaakt van de Princess Aerofryer. Op deze airfryer is de baktijd dan ook afgestemd. In het geval je nog geen airfryer hebt, is de Princess Aerofryer een absolute aanrader. De bediening is eenvoudig, de prijs voordelig en de bak, kook -en grillresultaten zijn top!

Voor de champignonquiche heb je de volgende ingrediënten nodig:Princess Aerofryer
150 gram meel
90 gram boter
5 eieren
100 gram Hollandse champignons
100 gram kastanjechampignons
100 gram shiitake
100 gram oesterzwammen
Bakolie
Zout
Peper
100 gram roomkaas met kruiden
1 dl melk

De bereidingswijze is als volgt:
Verwarm de Princess Aerofryer voor op 180 graden of gebruik de voorverwarmstand op de digitale uitvoering.

Doe de boter in een mengkom en laat deze zacht worden. Snijd de verschillende champignons in dunne plakjes en reepjes. Bak deze apart van elkaar, kort op hoog vuur en laat ze op een vergiet uitlekken. Meng de champignons door elkaar en breng ze op smaak met peper en zout. Pak de mengkom met de zachte boter en voeg hier het meel, 1 ei en een halve theelepel zout aan toe. Kneed dit geheel tot een deeg. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg hierop uit totdat het de juiste dikte heeft (niet te dik, maar zeker niet te dun, want dan breekt het tijdens het bakken). Leg het uitgerolde deeg in de vorm en zorg ervoor dat de hoeken goed en strak in de vorm zijn gedrukt. Snijd het overtollige deeg dat over de randen hangt weg. Plaats de vorm in de Princess Aerofryer op 200 graden en bak deze 12 minuten. Meng de melk, roomkaas en de 4 overgebleven eieren met elkaar en breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Voeg ¾ van dit mengsel toe aan de champignons en meng dit voorzichtig door elkaar. Giet deze massa in de vorm en verdeel gelijkwaardig. Schenk het laatste deel van het roommengsel erbij en zorg dat het geheel onder staat. Plaats de vorm weer in de Aerofryer en bak het vervolgens nog 40 minuten af op 180 graden. Prik met een mes voorzichtig in de quiche om te controleren of deze al gaar is.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *