De decembermaand nadert met rasse schreden. De winkels liggen al geruime tijd vol met die typische lekkernijen die bij Sinterklaas horen. Marsepein, schuimpjes, maar bovenal natuurlijk kruidnoten en (gevuld) speculaas. Kant en klaar kopen van deze heerlijkheden is uiteraard snel en gemakkelijk, maar wees eerlijk……. Er gaat toch niets boven de smaak van zelfgebakken speculaas en kruidnoten? En naast lekker is het ook nog eens gewoon leuk om te doen, zeker als je kinderen hebt.kruidnootjes

En als je dan toch een airfryer hebt, waarom deze niet eens gebruiken voor wat anders dan friet en snacks? Want juist in een heteluchtfriteuse kun je prima kruidnoten of speculaas bakken. Alle merken airfryers zijn hiervoor geschikt, dus het maakt in dit geval niet uit welk merk je hebt gekocht.

Gemak is iets wat goed past bij de airfryer en daarom kun je het beste gewoon een kant en klaar pak mix voor kruidnoten kopen. Het deeg bereidt je volgens de aanwijzingen op de verpakking en de vervolgens plaats je de kleine bolletjes deeg in de voorverwarmde airfryer (160 graden). Afbakken volgens het recept en daarna direct smullen maar! Kruidnootjes zijn immers nu eenmaal het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *