techniek-airfryerDe airfryer is een apparaat dat prima past in een meer verantwoorde manier van eten. Het maakt friet en snacks eten niet direct gezond, maar zorgt er wel voor dat deze producten na bereiding beduidend minder vet bevatten in vergelijking met de frituurpan. Daarnaast is het een echte keukenvriend vanwege de verschillende toepassingsmogelijkheden die airfryers te bieden hebben. Zo kun je er veel meer in bereiden dan alleen friet en snacks. Groente, vlees en vis en zelfs het bakken van een taart is mogelijk en dit heeft alles te maken met de techniek die schuil gaat achter de airfryer.

Deze techniek is in de basis dezelfde die wordt gebruikt voor heteluchtovens. Het belangrijkste hierbij is dat deze hete lucht met hoge snelheid rond wordt gecirculeerd door de airfryer. Op deze manier wordt het te bereiden product aan alle kanten gelijkmatig verhit. Elke fabrikant heeft de techniek van circulerende hete lucht een eigen benaming gegeven. Hieronder vindt je hier een overzicht van:

• Philips Airfryer: Rapid Air-technologie
• Bestron hetelucht friteuse: PrepAir® technologie
• Inventum hetelucht friteuse: Inventum heteluchtsysteem
• Nova hetelucht friteuse: Hot Air Technology
• Tristar Hot Air Fryer: geen specifieke benaming
• Tefal Actifry: Tefal heteluchtcirculatie
• Princess Aerofryer: High Speed Air Convection Technology

Met andere woorden, een airfryer is als het ware een heteluchtoven, maar dan in het formaat van een friteuse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *