Deze week in ons blog aandacht voor een heerlijk hartig hapje uit de airfryer. Een airfryer kan immers zo veel meer dan enkel en alleen friet en snacks bakken. Probeer daarom ook eens iets anders. Dit receptje is een prima start om jouw airfryer vaker te gaan gebruiken. Deze hartige knoflookknopen staan in een handomdraai op tafel en laten zien dat koken/bakken helemaal geen ingewikkelde materie hoeft te zijn. En daarnaast smaken ze ook nog eens overheerlijk……ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Wat heb je nodig voor 4 knoflookknopen?
• 500 gram pizzadeeg (kant –en klaar te koop)Knoflookknopen
• Een half koffiekopje olijfolie
• Eén theelepeltje zeezout
• Eén theelepeltje knoflook, fijn gesneden
• Eén theelepeltje verse peterselie, fijngehakt
• Eén theelepeltje geraspte Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze:
• Rol het pizzadeeg uit tot zo’n 2,5 centimeter dik
• Snijd vervolgens dit deeg in lange repen en maak van elke rol (4 in totaal) een knoop.
• Meng het zeezout, peterselie, knoflook en de Parmezaanse kaas met de olijfolie
• Rol de deegknopen door dit mengsel en plaats ze vervolgens in de airfryer.
• Nu nog slechts 12 tot 15 minuten bakken op 180 graden en klaar is Kees!

Rest ons niets anders dan je smakelijk eten te wensen en hopelijk is dit recept een eerste aanzet om meer uit jouw airfryer te halen. Bekijk ook eens dit receptenboek vol met recepten die speciaal bedacht zijn voor bereiding in de airfryer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *