20170325_163114Vandaag hebben we de Homie Arfryer S7 White getest. Omdat dit voor ons een wat minder bekend merk was wisten we niet zo goed wat we konden verwachten. Maar laten we bij het begin beginnen en dat is natuurlijk bij het bestellen van deze airfryer. Zowel het bestel -als betaalproces verliep snel en soepel via de website van Homie at Home. De volgende dag al kwam de pakketbezorger het paadje op om de S7 af te leveren. Tot nu toe geen op -of aanmerkingen. Gewoon doen wat je beloofd…..houden we van!
Uit de verpakking kwam een compacte en modern ogende airfryer. Een receptenboekje met daarin lekkere recepten was bijgevoegd. Wel jammer dat dit boekje in het Engels is geschreven. Aangezien het weekend was kozen we voor deze test om friet en snacks te bakken. Homie at Home wil ons leven eenvoudiger maken door met huishoudelijke apparaten voor de dag te komen die uitblinken in gebruiksgemak en gebruiksvriendelijkheid. Deze Homie Airfryer S7 White is daar een uitstekend voorbeeld van. Zodra je de stekker in het stopcontact steekt licht het display aan de voorzijde van de pan helder blauw op. Instellen is echt appeltje – eitje. Zowel de temperatuur als de timer stel je door middel van + en – knoppen in. Daarna is het een kwestie van op “start” drukken. Een handleiding heb je eigenlijk niet nodig. Dat is maar goed ook, want deze ontbrak in ons geval.
Veel airfryers moet je gedurende wat langere tijd voorverwarmen. Bij de S7 beperkt deze tijd zich tot een minuut of drie. Je kunt ervoor kiezen om de pan helemaal niet voor te verwarmen, maar dan moet je deze drie minuten bij de bereidingstijd optellen. Onze ervaringen hebben ons geleerd dat het beter is om juist wel voor te verwarmen.

20170325_170208 De binnenpan uitnemen ging soepel. Het mandje is eenvoudig door middel van één enkele klik met het handvat uit te nemen, waardoor we de frietjes er makkelijk in konden doen. We kozen voor de ovenfriet van Aviko, gewoon omdat dit de beste en de lekkerste zijn. We hebben de bereidingstijd en temperatuur op de verpakking aangehouden en ook hebben de frietjes halverwege even omgeschud. Een duidelijk hoorbaar signaal ging af toen de timer afliep. De eerste indruk was zonder meer goed te noemen. De friet had een mooie goudgele, goed doorbakken kleur (zie foto). Ook de smaak was dik in orde, knapperig en krokant en dat is lang niet bij elke airfryer het geval.
Tijd voor de snacks, welke bestonden uit kipfingers en frikadellen. De kipfingers waren prima, de frikadellen konden een paar minuutjes langer hebben. Lastig om te beoordelen of dit aan de airfryer lag of aan de bereidingstijd die de fabrikant (Mora) aanbevool. Wij houden het op het laatste gezien de resultaten van de friet en kipfingers. De Homie Airfryer S7 is geen XL variant. Toch konden wij, gezin met twee kleine kinderen, prima uit de voeten met de capaciteit van deze pan. Met meer dan twee volwassenen of wat grotere kinderen kan dit anders uitpakken.

Tsja…..en dan moet je de boel natuurlijk na gebruik nog schoonmaken. Niet het meest leuke klusje, maar ook hier verrast de airfryer S7 ons. Zowel de binnenpan als het mandje hebben we in een heet sopje afgewassen. Paar minuutjes werk en klaar. De buitenkant van de pan even met een doekje en hup de kast in.

Rest de slotconclusie. We kunnen niet anders zeggen dan dat we aangenaam verrast zijn door de Homie Airfryer S7 White. Als voordelen kunnen we noemen:
• Compacte en moderne vormgeving
• Snel voorverwarmd
• Goede bakresultaten
• Zeer eenvoudige bediening
• Eenvoudig in onderhoud en reiniging
Is er dan helemaal niets op deze airfryer aan te merken? Natuurlijk wel, want iets met voordelen heeft immers ook altijd nadelen. De nadelen van de Homie Airfryer zijn:
• Beperkte capaciteit in geval van gezinnen met grotere kinderen/meer dan twee volwassenen. Gelukkig, zo hebben wij van Homie at Home vernomen, komt er binnen afzienbare tijd een XL variant
• Ietwat lawaaiig.
Voor ons zouden de nadelen geen reden zijn om deze airfryer niet aan te schaffen. Uiteindelijk gaat het om de smaak van hetgeen je klaarmaakt en dat was zonder meer goed! Wat ons betreft dus echt een aanrader!good-157436_1280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *